Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 6 februari, 2019 - 09:14Uppdaterad: onsdag, 6 februari, 2019 - 09:25
  • Eckerö post- och tullhus. Arkivfoto.

Förändringar planeras i post- och tullhuset

I Eckerö post- och tullhus kan det bli aktuellt att omdisponera utrymmen.

I fjol fick den unika byggnaden status som byggnadsminne vilket ger Eckerö post- och tullhus från 1828 ett juridiskt skydd mot ombyggnader och förändringar som skulle äventyra husets historiska värden och autenticitet.

Nu förs diskussioner mellan de museala myndigheterna, kulturdelegationen och fastighetsverket om hur utrymmena i huset ska disponeras på bästa sätt och vilka förändringar som är möjliga att göra inom ramen för byggnadsminnesstatusen.

En flytt av gäststipendiatbostaden till södra flygeln skulle ge plats för ett nytt restaurangkök i huvudbyggnaden, konstaterar Stefan Rumander som är vd för Fastighetsverket.

En ökad användning av post- och tullhuset för representation är ett önskemål från lagtingets sida, men det förutsätter vissa ombyggnader. Kulturminister Tony Asumaa är preliminärt positiv säger Rumander.

Mer om detta hör du i Kulturen 11.40 och 17.00 i dag onsdag.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »