Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 22 augusti, 2018 - 10:10
  • Karin Erlandssons bok Pärlfiskaren har nu en egen hemsida. Arkivfoto: Eva Nyberg

Egen hemsida för Pärlfiskaren

Nu har legenden om ögonstenen och världen där berättelserna utspelar sig fått en egen hemsida. Det handlar om den fiktiva trakt där Karin Erlandssons äventyrsberättelser för barn, Pärlfiskaren och Fågeltämjaren utspelar sig – ytterligare två böcker i serien är inplanerade för utgivning 2019 respektive 2020.

- I den hyllade bokserien för Karin Erlandsson oss på ett äventyr genom en främmande men alldeles självklar värld med nya ljud, smaker och dofter skriver Schildts & Söderströms förlag som lanserade hemsidan igår.

Pärlfiskaren belönades med Runeberg Junior priset i våras och är dubbelt nominerad för Nordiska rådets barn- och ungdomspris som delas ut i höst. Rättigheterna har också sålts till Estland. I sin svenska och finska version har böckerna hittills sålt i 6000 exemplar skriver förlaget.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »