Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 28 augusti, 2018 - 07:13
  • Kökart lyckades inte locka så stor publik som planerat. NIPÅs direktör tror att festivalen låg för sent på sommaren. Foto: Eva Nyberg

Bra band men få besökare på Kökart

Artistiskt en framgång men inte publikmässigt– så beskrivs helgens Kökart-festival av arrangerande Nordens Instituts direktör Jacob Haagendal och samordnaren Christian Pleijel på Kökar. Till fredagens kvällsprogram såldes 50 biljetter, till lördagens 100, men tack vare stor arrangörsstab och ett stort antal fribiljetter blev skolområdet som var festivalplats ändå inte ödsligt utan det fanns en festivalstämning intygar de bägge.

Att det blir en fortsättning på årets pilotsatsning står redan klart men framför allt frågan om tidpunkten kommer att utvärderas de närmaste veckorna, säger Jacob Haagendal som tror evenemanget lades för sent på sommaren.

Parallellt med konserterna pågick konstutställningar och workshops. Den totala budgeten låg på 60.000 euro.

Mer om Kökart hör du i Kulturen idag 11.40 och 17.00

 

 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »