Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 22 december, 2020 - 07:01Uppdaterad: tisdag, 22 december, 2020 - 07:01

Lucka 22

Lucköppning av den tjugoandra luckan i Ålands Radios julkalender 2020 - Nils Holgerssons underbara resa.

Julkalendern läses av Ann-Christine Karlsson.

Detta har hänt:

I Jämtland märker Nils till sin förtvivlan när han vaknar en morgon att vildgässen är försvunna.
Korpen Bataki dyker upp och berättar att Akka hade märkt att det var jägare i farten så gässen gav sig hastigt iväg. Bataki lovar ta Nils till gässen.
Men sedan kom det hemska då Bataki avslöjar att tomten som förvandlade Nils till en liten pyssling kommer göra honom stor igen om Nils kommer hem med Mårten så att han blir slaktad.
Så tar Bataki pojken till gässen igen och färden går vidare. Men Mårten är förtvivlad och märker knappt att det nu är i Värmland. Där stannar gässen för att vila vid ett vackert hus. Av en kattuggla får pojken veta att gården heter Mårbacka och i samma ögonblick fångar ugglan Nils.
Han blir räddad av en gammal dam som heter Selma Lagerlöf. Nils berättar hela historien om sin förvandling och om resan med gässen genom hela landet. Selma blir mycket glad för hon ska skriva en läsebok för barn och nu har hon fått en fin historia. Men för den förtvivlade Nils och gässen går färden vidare.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »