Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 28 september, 2023 - 11:21Uppdaterad: torsdag, 28 september, 2023 - 12:16
  • M/S Odin överst och M/S Mergus nedan Arkivbilder

Upphandlaren inför M/S Mergus trafikstart på tvärgående linjen

Skärgårdsfärjan M/S Mergus är planerad att börja trafikera på tvärgående linjen från och med nu på söndag den 1 oktober. Då minskas kapaciteten från M/S Odins 41 personbilsplatser till 26.

Kumlingeborna har varit upprörda över minskningen av kapaciteten och har skickat både skrivelser om saken och uppvaktat landskapsregeringen. Men avtalet är nu skrivet och godkänt och i minst fyra år framöver är det nu M/S Mergus som trafikerar linjen.

Den tvärgående skärgårdslinjen går mellan mellan Långnäs, Lumparland och Snäckö på Kumlinge.

Satu Numminen som sitter i Kumlinges kommunstyrelse är orolig för kapaciteten och komforten på M/S Mergus. Sten Schauman som är upphandlare på transportbyrån säger att de byggt en modul ombord på bildäck där toalett och säten för rörelsehindrade finns.

Sten Schauman säger också att man valt att göra anpassningar på själva färjan istället för på färjefästena, inför starten på tvärgående linjen nu på söndag.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »