Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 27 oktober, 2021 - 11:18
  • En del av barnen på avdelningen Diamanten på Sviby daghem. Foto: Josefina Jansson

Sviby daghem finalist i tävling

Barnen på avdelningen Diamanten på Sviby daghem är med i finalen av tävlingen Snälla Hjältar som arrangeras av Svenska Folkskolans vänner.

De skrev vidare på en berättelse och gjorde ett bildcollage och nu är de utvalda som ett av tio finalbidrag i tävlingen och det innebär att deras tävlingsbidrag kommer att visas på en ambulerande utställning i Svenskfinland och vara med i en bok som ges ut i december. Just nu pågår omröstningen i tävlingen Snälla hjältar på Svenska folkskolans vänners hemsida och den 10 november avslöjas de tre vinnarna som vinner varsitt stort bokpaket.

Vi begav oss till Sviby daghem för att prata med barnen och med en av deras barnskötare: Barbro Herrgård, för att höra mer om vad barnens historia och collage handlar om.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »