• Strandnäs skolbibliotek befinner sig i tillfällig exil. Foto: Josefina Jansson
  • Strandnäs skolbibliotekarie Ann-Marie Asplund i det tillfälliga skolbiblioteket i Strandnäs skola. Foto: Josefina Jansson
  • Ann-Marie Asplund i ljusgården där det nya skolbiblioteket kommer att finnas. Foto: Josefina Jansson
Strandnäs skolbibliotek del 1
Strandnäs skolbibliotek del 2
Publicerad: torsdag, 5 september, 2019 - 13:03, uppdaterad: torsdag, 5 september, 2019 - 13:03

Strandnäs skolbibliotek flyttar till ljusgård nästa höst

Efter flera års väntande så verkar nu en ny permanent lokal för Strandnäs skolbibliotek vara på gång, och nästa höst flyttar de in i ljusgården mitt i den norra delen av Strandnäs skola.

Ovanför dörren till Strandnäs skolbibliotek hänger en skylt där det står: “Exil-bibliotek. Här finns bibliotekarien plus en del av våra böcker medan vi väntar på att det nya biblioteket förverkligas.” Vi steg vi in i det klassrum som tillfälligt inhyser dagens minimerade skolbibliotek. Rummet är fyllt till bredden med böcker och här hittar vi skolbibliotikarie Ann-Marie Asplund som har jobbat som skolbibliotikarie i Strandnäs i cirka 18 år. Bristen på utymme gör urvalen och gallringen till ett svårare problem för Ann-Marie än för andra skolbibliotikarier, men snart påbörjas byggandet av ett 100 kvadratmeter stort nytt bibliotek i Strandnäs skola. Platsen är redan vald och nästa höst, då skolorna börjar, ska alltså skolbiblioteket i Strandnäs skola vara klart och då har bibliotikarie Ann-Marie Asplund fått användning för en av de förmågor som år i provisoriska lokaler har lärt henne, nämligen att packa och flytta böcker.