Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 21 januari, 2021 - 11:39
  • Lennart Joelsson och Annica Grönlund, foto Kjell Brändström

Smart Marina är på väg att avslutas

- Fem åländska gästhamnar har nu fått Smart Marinas Blue Flag-certifiering, det berättar projektledaren Lennart Joelsson och kommunikationschefen Annica Grönlund från Ålands Utvecklings AB, som har varit den Åländska partern i Smart Marina.

 

Smart Marina är ett gästhamnsprojekt som omfattar 34 gästhamnar på Åland och i Sverige, Finland och Estland. Det treåriga projektet Smart Marina är nu på väg att avslutas och igår hölls en sammanfattande konferens på Alandica.

- Slutredovisningen ska vara inne den sista april, efter det är det klart, säger projektledaren Lennart Joelsson.
Gästhamnarna har med hjälp av Smart Marinaprojektet fått möjlighet att investera 200.000 euro var för att uppfylla Blue Flag-standarden, en internationell miljöutmärkelse. Som några exempel på investeringar som har gjorts kan nämnas, renovering av servicehus, nya servicebyggnader, flytbryggor och solpaneler.
Under 2020 lanserade Smart Marina en app som gör det möjligt för båtgäster att planera besök i certifierade gästhamnar, något som blivit allt vanligare bland båtturister från Danmark, Tyskland och Holland.

 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »