Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 28 januari, 2019 - 15:09
  • De tre eleverna i Strandnäs skola, fr.v. Linus Dahlblom, Anton Isaksson och Linus Johnsson, och läraren Daniel Kvarnström, deltog i Bett@Nordic-mässan i London. Foto: Mariana Olofsson

Skolelever presenterade lösning i London mot tristess i skolan

Ett så kallat "hackathon" ledde till att en liten grupp elever och lärare från Strandnäs skola fick åka till London för att presentera sitt projekt på Bett@Nordic-mässan

I torsdags ringde Gomorron upp läraren Daniel Kvarnström från Strandnäs skola när han befann sig i London tillsammans med eleverna Linus Dahlblom, Anton Isaksson och Linus Johnsson i åk 8 för att delta i Bett@Nordic-mässan, där de skulle presentera en projektlösning för att förebygga tristess i skolan. Nu är de hemma igen, och gästade programledaren Mariana Olofsson i studion för att berätta om resan, om hur presentationen på engelska gick, vad som var jobbigast, och vad de lärde sig i London.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »