Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 27 mars, 2018 - 10:19
  • Några ur eftisgänget, Anton Bromels, Nelly Lundqvist, Emil Jansson, Leo Styrström och Tiw Nampomsa
  • Här finns numera Ödkarby skolas nya eftislokaler.

Nu har Ödkarby ett nytt eftis

I fredags så fick Ödkarby skolas eftisbarn äntligen komma in i sina efterlängtade nya eftislokaler.

I en lägenhet precis bredvid skolan finns eftis numera, och Gomorron besökte invigningsdagen för att prata med eftisbarnen och läraren samt eftisledaren Malin Karlsson. Tidigare har eftis varit inne i skolan, i gympasalen, syslöjdssalen och i lediga klassrum. I ett och ett halvt år har de väntat på lägenheten som nu äntligen blev klar. 

- Dom har varit så spända.

Man har målat alla rum, skaffat nya möbler och skaffat leksaker. Det finns flera olika rum, det blåa rummet där man kan ha kuddkrig, det finns en tv med soffa för filmmys, och så ett familjerum för lekar. Just nu är det sex stycken barn som går på eftis, och till hösten så kommer det några till säger Malin Karlsson.

- Det var spännande att komma in, vi har haft kuddkrig säger Teo, som fick titta på de nya eftislokalerna för första gången.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »