Publicerad: torsdag, 8 augusti, 2019 - 13:16
  • Anna Nygård. Foto: Tomas Tornefjell, ÅRTV
  • Vänner och bekanta, bland andra Stella Hägerstrand, har agerat modell för Nygårds fotografier. Foto: Tomas Tornefjell, ÅRTV

Mode möter hållbarhet i Annas fotografier

Anna Nygård studerar fashion photography, eller modefotografi vid Londons University of Creative Arts. I sin utställning vill hon speciellt lyfta fram mode som något som kan vara hållbart.
- Till exempel i projektet jag gjorde med Emmaus var alla kläder second hand och återgick till butiken efter att jag hade tagit mina bilder, säger hon.

- Det går att göra mycket med second hand, och mode behöver inte innebära nytt. Det var det jag ville lyfta fram i samarbetet med Emmaus, säger Nygård.
Fotografi har alltid varit hennes grej.
- Jag hade alltid en kamera med mig när jag var liten, fast det bara var en mobilkamera. Innan jag ens började gymnasiet visste jag att jag ville bli fotograf. Modeintresset har kommit senare, säger hon.
Till just den här utställningen är bilderna tagna med analog kamera.
- När man bara har 36 bilder på en rulle istället för oändligt med försök tvingas man tänka igenom ögonblicket och detaljerna på ett annat sätt. Man kan inte slösa som man gör med digitala kameror.