Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 12 augusti, 2019 - 11:45
  • Några av tavlorna som fanns utställda har aldrig visats förut, bland annat dessa två. Foto: Nelly Björkqvist, ÅRTV
  • Vernissagen var välbesökt, och många av de som kommit hade en personlig relation till Nanna Sjöström. Foto: Nelly Björkqvist, ÅRTV

Många samlades för att se Nannas konst

Nanna Sjöström, som gick bort i fjol, anses ofta vara en av Ålands mest uppskattade grafiska konstnärer.
När Galleri Skarpans i fredags kväll öppnade dörrarna till vernissagen för utställningen Nanna var det många som kom, dels för konsten och dels för att minnas henne

Föreningen Vårt Hjärta samarbetar med Galleri Skarpans för utställningen, och en av tavlorna, som donerats till föreningen, går på tyst auktion.
- Under hela utställningstiden kan man lägga ett bud på tavlan, och den sista augusti klockan två vet vi vem som vunnit den. Pengarna går sedan till att ordna en resa för hjärtsjuka barn och deras familjer, säger Maria Svensson, föreningens verksamhetsledare.
- Det känns bra att vi kan göra det, att vi kan bidra, och vi hittade en passlig tavla med hjärtmotiv dessutom, säger Marie Eriksson, en av flera familjemedlemmar som var på plats.
För första gången kan allmänheten också se tavlor som Sjöström målade under sin sjukdomsperiod och som aldrig visats förut.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »