Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 13 februari, 2018 - 11:29Uppdaterad: tisdag, 13 februari, 2018 - 14:56
  • Katarina Gäddnäs är den som i år ansvarar för Franciskusfesten.

En kyrklig Roskilde-festival

Om drygt fyra månader så är det återigen dags för Franciskusfesten, och Gomorron träffade den nya projekledaren Katarina Gäddnäs som beskriver festen som en kyrklig Roskilde-festival. 

Sägär mitt i vintervädret kan det vara svårt att riktigt fatta att vi faktiskt räknar ner mot sommaren, men innan vi vet ordet av det så är sommaren här. Och ett av de årligen återkommande sommarevenemangen är ju Franciskusfesten på Kökar. Förberedelserna är i full gång, och programmet är faktiskt redan i princip klart säger den nya projektledaren Katarina Gäddnäs. Arrangörerna vill ha programmet färdigt tidigt för att de som planerar sin resa till Kökar ska ha tid att ordna boende och annat. 

Temat för året är Jordad Andlighet, ett tema som passar bra in på festens anda säger Katarina. I år bjuder programmet på varierande aktiviteter precis som vanligt, men det är också en uppladdning inför nästa år när festen firar 40 år.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »