Publicerad: onsdag, 29 januari, 2020 - 14:03Uppdaterad: onsdag, 29 januari, 2020 - 17:39
  • Henrik Karlsson, Allan Palmer och Harry Hartikainen,foto A-CK
  • 20200129 Titti Sundblom med två tavlor av Per-Åke Johansson, i bakgrunden Ann Granlund med flera.Foto A-CK

Kreativt vintermys i sjökvarteret

-Här i sjökvarteret är gemenskapen stor året runt, så nu vill vi visa det och en massa annat kreativ skapande, säger Harry Hartikainen som sitter i arbetsgruppen som planerat lördagens öppna evenemang. I tider där många talar om att ny teknologi kommer att ta över allt fler arbeten vill vi som är aktiva vid Sjökvarteret i Mariehamn istället visa upp vår gemenskap som grundar sig i kärlek till hantverk, naturliga material och skapandets kreativitet, avslutar Harry.

På lördag kan alla intresserade passa på att på nära hålla få en inblick i hur skutbyggena Emelia och Alanta framskrider i Sjökvarteret. Sjökvarteret är rankade topp tre bland det mest populära besöksmålet för turister i Mariehamn.
- Däremot är kanske inte alla lika medvetna om hur många som är verksamma året om, och det vill vi nu gemensamt råda bot på! Verkstäderna i Sjökvarteret är öppna för allmänheten mellan klockan 10.00 och 14.00.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »