Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 12 maj, 2023 - 12:04Uppdaterad: fredag, 12 maj, 2023 - 12:05
  • Heidi Hendersson, Erika Ståhlman och Mari Sjölund i föreställningen Isbjörnarna.

Kappsäcksteatern spelar Jonas Gardell

Det tragikomiska familjedramat Isbjörnarna har premiär på Alandica den 19 maj. Det är en fröjd att jobba med Gardells texter och språk, säger regissören Synnöve Westerberg.

En äldre mammas hatkärlek till sina barn står i fokus i Kappsäcksteatrens nya föreställning Isbjörnarna. 

Berättelsen utspelar sig hemma hos Ilse, en pensionerad kemist och mamma till tre vuxna barn. Ilse gestaltas av Mari Sjölund och medan Erika Ståhlman och Heidi Hendersson spelar döttrana Gertrud och Solveig. Andreas Häger syns i rollen som den omhuldade sonen Gabriel medan Pernilla Damsten gör rollen som en journalist.  

Hon gör stor skillnad på sina barn. Den äldsta dottern ska finnas där som ett oavlönat hembiträde, medan hon hela tiden poängterar den stora kärleken mellan sonen Gabriel och henne.  

Eventuellt kan det låta som om det är en ganska eländig familjedynamik som rullas upp, men Synnöve Westerberg påminner om att humorn och komiken ofta bor granne med tragiken i Jonas Gardells värld. 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »