Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 11 februari, 2019 - 12:32Uppdaterad: måndag, 11 februari, 2019 - 12:33
  • Ria Unap är gruppledare på Ålands Brukshundsklubb (ÅBSK) som bistår myndigheter vid efterspaning av försvunna personer. Foto: Mariana Olofsson

Hundar och människor utbildas för efterspaning av försvunna personer

Vill du utbilda din hund till räddningshund, eller skulle du själv vilja hjälpa till som hjälpförare, orienterare eller förstahjälpare vid efterspaning av försvunna personer?

Ålands Brukshundsklubb (ÅBSK) är en välfungerande, frivillig larmgrupp som rycker in för att hjälpa Frivilliga Räddningstjänsten/FRT på Åland då man behöver spana efter försvunna personer. Men för att fungera väl måste man specialutbilda både de personer som jobbar som bland annat hjälpförare, och de hundar som tränas till räddningshundsekipagen. ÅSBK ordnar ett informationstillfälle inför en nybörjarkurs som drar igång lördagen den 16 februari, och Gomorron bjöd in gruppledaren för ÅBSK, Ria Unap, till studion för att berätta mera om informationstillfället och om kursen för programledaren Mariana Olofsson.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »