Publicerad: måndag, 5 februari, 2018 - 11:49Uppdaterad: måndag, 5 februari, 2018 - 12:41
  • Ledare för Livvstegen Sven Sjöberg och deltagaren Yvonne Lindeman. Foto: Kjell Brändström

En grupp för att ge hopp åt de hopplösa

Under tiden med samtalsgruppen Livsstegen säger Yvonne Lindeman att hon till slut kom underfund med sin tro.

I Mariehamns församling har man i höst haft en samtalsgrupp kallat Livsstegsen som nu är färdig och idag fick vi i Gomorron höra hur det gick. Till studion kom ledaren för gruppen Sven Sjöberg och Yvonne Lindeman som är en av deltagarna.

I oktober drog gruppen igång och har haft möten fram tills för två veckor senare. Livstegen handlar om en inre resa där man tillsammans diskuterar sig själv säger Sven Sjöberg. Det hela baseras på en bok av den svenska Olle Carlsson, 12 steg för hopplösa: Livsförändring på djupet. Inför mötet har alla medlemmar fått läsa ett av stegen, och på basen av det så diskuterar sedan gruppen. Gruppen betyder att varje person där för sin egen skull, och alla fokuserar just på sig själv säger Sjöberg.

Yvonne Lindeman säger att hon blev tipsad av teolog i Mariehamn om gruppen, och hon har absolut inte ångrat att hon följde upp tipset. Det kom fram saker som hon kanske inte räknat med innan, men Yvonne säger också det fanns stor respekt för tystnadsplikten inom gruppen.

- Det har varit en otrolig trygghet att vara med, säger Lindeman.