Publicerad: tisdag, 7 augusti, 2018 - 15:15
  • Skadedjurstekniker Uffe Gustafsson.
  • Uffe Gustafsson visar en råttfälla han använder

Getingsommaren 2018

En riktig getingsommar har sysselsatt skadedjurstekniker Uffe Gustafsson som har haft mer än tredubbelt fler getingbon att ta bort.

Många har nog lagt märke till att getingarna är extra på hugget i år och extra många. Det har varit svårt att vara utomhus med mat eller dryck utan att törstiga getingar velat ta sig en smakbit. Och det har varit en extra getingrik sommar i år, för att ta reda på hur mycket jobb getingarna har gett skadedjurstekniker Uffe Gustafsson begav sig Gomorron till Jomala.

Han har haft och göra i sommar, bara i juli fick han plocka bort lite mer än 200 getingbon. En betydande ökning från förra sommaren när han totalt fick ta hand om 40 stycken. Han tipsar också om att han kan mata getingarna för att få bort dem från fikabordet, de är törstiga och en skål högt upp med outblandad saft kan locka dem bort från bordet. Och antalet getingar går i cykler.

-Dom kompenserar fjolåret. Det går i cykler. Ena året är det väldans mycket, andra året så är det mycket mindre. De har lite svårt att få det jämnt, säger Gustafsson.