Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 3 maj, 2019 - 12:12Uppdaterad: fredag, 3 maj, 2019 - 13:28

Gerd har en vision för den optimala köksträdgården

Ute i Bistorp, Lemland håller Gerd Karlsson på att anlägga en köksträdgård.
- Jag har den här biten outnyttjad mark som jag skulle vilja använda till något ordentligt, och nu har det blivit dags att satsa på matnyttigheterna, säger hon.

- Min son är kock och han har sagt lite nu och då att det skulle vara fint om vi hade våra egna odlingar där man kunde gå ut och plocka nu och då, så det är så den här iden började, säger Gerd.
Här ska bland annat växa potatis, morötter, kryddväxter och örter och sparris. Speciellt bra blir jorden för sparris, som tycker om när det är lite sandblandat. Men trädgården kommer antagligen inte att stå klar inom någon snar framtid
- Jag har en vision för hur det ska se ut när mitt optimala odlingsområde är färdigt, och så får vi se när och om jag kommer dit, säger hon.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »