Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 12 november, 2018 - 13:26Uppdaterad: måndag, 12 november, 2018 - 15:57
  • Moa Stefansdotter spelar huvudrollen Signe. Foto: Eva Ringbom-Fonsell
  • Stina Edström spelar slaven Malusha. Foto: Eva Ringbom-Fonsell
  • Filmkommissionär Titte Törnroth. Foto: Eva Ringbom-Fonsell
  • Skådespelare och statister förbereder för nästa scen. Foto: Eva Ringbom-Fonsell

Filminspelning om kvinnliga vikingakrigare

Den första filmen som spelas in med stöd av landskapsregeringens nya produktionsrabatt för film är engelsk och handlar om kvinnliga vikingakrigare

Det engelska produktionsbolaget Urban Canyons har besökt Åland för att spela in dramadokumentären Epic Women Warriors, som lyfter fram kvinnliga vikingatida krigare. Det är det första produktionsbolaget som åtnjuter landskapsregeringens nya produktionsrabatt för film. Dramadokumentären blir troligen klar i februari och ska visas av de flesta stora tv-bolagen. Den kommer även att visas i Ålandskanalen, men exakt när det blir är ännu oklart. Reporter Eva Ringbom-Fonsell åkte till inspelningsplatsen i Saltvik, där hon träffade bland andra huvudrollsinnehavaren Moa Stefansdotter, Stina Edström som spelar slaven Malusha, och Ålands filmkommissionär Titte Törnroth.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »