Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 1 augusti, 2019 - 14:02Uppdaterad: torsdag, 1 augusti, 2019 - 14:04
  • Ester Miiros deltog i premiärvandringen av St. Olav Waterway. Foto: Mariana Olofsson
  • Kyrksten från 1100-talet från Nidarosdomen i Trondheim. Foto: Mariana Olofsson
  • Kyrkstenen från 1100-talet väger 8 kilogram. Foto: Mariana Olofsson

Ester deltog i premiärvandringen av St. Olav Waterway

Ester Miiros har nyss kommit hem efter att ha deltagit i premiärvandringen av St. Olav Waterway, som drog igång den 25 maj i år.

Pilgrimsleden "St. Olofsleden" härstammar från katolicismens tider, och en av de många lederna sträcker sig nu mellan Åbo och Åland till Trondheim i Norge. Pilgrimsvandringarna och de gamla lederna glömdes bort efter protestantismens intåg i Norden, men intresset för pilgrimsvandringar har vaknat till liv igen. I maj i år öppnades och certifierades officiellt "St. Olofs sjöled", eller "St. Olav Waterway", som går från Åbo via Åland vidare till Grisslehamn och sen till slutdestinationen i Norge. Ester Miiros gästade oss i Gomorronstudion för att berätta om äventyret och om den tunga gåva hon fick med sig hem.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »