Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 7 augusti, 2023 - 11:30Uppdaterad: måndag, 7 augusti, 2023 - 13:02

Alfågelns hiss låg nere flera dygn - funktionshindrade Jaana fick sitta hela resan i bilen

Toalett som inte går att använda, hiss som är trasig och dålig information. Ja så beskriver brändöbon Jaana Pettersson situationen för personer med funktionshinder som reser med skärgårdsfärjorna.

Kritiken handlar om att du som rörelsehindrad eller funktionsvarierad har svårt att veta på förhand om något på färjorna är sönder eller inte fungerar och det tar alldeles för länge att åtgärda och reparera då något gått sönder, säger Jaana Pettersson.

– Som på Alfågeln då hissen var stängd var jag tvungen att sitta i bilen hela resan, två och en halv timme. Det är absolut ingen kritik mot personalen ombord utan de gör så gott det kan.

På m/s Ådan finns till exempel ingen handikapptoalett för tillfället.

–Jag har talat med kaptenen ombord och han har i sin tur pratat med trafikavdelningen men fortfarande är det lapp på dörren, säger hon.

 

 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »