Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 19 september, 2018 - 09:41Uppdaterad: onsdag, 19 september, 2018 - 09:43

Åländska låtar tävlar om att bli årets finlandssvenska låt!

För första gången är Ålands Radio med och nominerar låtar från det gångna året till omröstningen av årets finlandssvenska radiolåt. Vinnaren presenteras på kongressen Musik & Talang nu på lördag och bland de 10 tävlande låtarna finns två åländska låtar med.

Det är Markus Helander som tillsammans med flera åländska musiker och artister, som t.ex. Johanna Grüssner, tävlar med låten Julkortet. Och det åländska bandet Birdpeople som tävlar med låten Flesh & Bone. Dessutom hittar man åländska gitaristen Yones Wilson i gruppen Crimson Peak som också är med i omröstningen med låten Mountainside.

De 10 låtarna som ingår i omröstningen är nominerade utav Ålands Radio, Yle Vega, Yle X3M och Radio Vasa. Omröstningen pågår fram till på fredag den 21 september kl 23:59 och alla kan vara med och rösta här.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »