Gomorron

Gomorron sänds vardagar kl. 7.00 till 11.00.

Tiina Björklund projektledare för Åland 100 år

Tiina Björklund intervjuas av Tua Åström
Gomorron
Den 9 juni 2022 smäller det, då inleds nämligen hundraårsfirandet av vår självstyrelse. Men hittills har planeringen av firandet inte gått på räls. Den förre projektledaren Stefan Aspberg hoppade av i slutet av januari, och en hel månad gick åt till att hitta en ersättare.

Dagens ö: Hokaido

Dagens ö: Hokaido
Gomorron
På fredagar reser vi ut i världen och besöker nya platser i Dagens ö.

FreeGym mini på Bolhalla

Sportlovsaktiviteter på Bolhalla
Gomorron
Nu börjar sportlovet vara inne på slutrakan för alla ålandska skolelever. Men på Bollahalla är det ännu fullfart ända in i kaklet.

Pellas-folk i litteraturen

Anna Grönholm och Niklas Lantz intervjuas i Gomorron
Gomorron
På söndagen arrangerar Skeppargården Pellas en litteratureftermiddag tillsammans med Nicklas Lantz och triss i stämningsfulla historiska skildringar av Pellas-släkt

Glada kor på Bolstaholm

Henrik och Matthias Sundberg intervjuas av Anki Karlsson
Gomorron
Nyligen uppdagades det en fruktansvärd misskötsel av mjölkkor på en gård i Sverige. På Åland är vi rätt förskonande från dylika fall.

Lennie Norman kommer till Åland

Lennie Norman intervjuas av Owe Sjöblom
Gomorron
I morgon lördag uppträder komikern Lennie Norman med sin show Gubbvarning på Alandica. Med den här showen gav han sig ut på turné första gången redan 2018 och nu är det alltså dags för den åländska publiken att få möjlighet att se den.

Så funkar att sko en häst

Hovslagare Emma Forsman förklarar hur man skor en häst.
Gomorron
Varje torsdag i programpunkten Så funkar det får vi lära oss nåt nytt. Idag berättar hovslagare Emma Forsman hur man skor en häst.

Ökning av ansökningar om barnomsorgsplatser

Per Leino och Pamela Sjödahl intervjuas av Nelly Björkqvist
Gomorron
Ansökningar om barnomsorgsplatser har ökat i kommuner som Mariehamn och Lemland. Än så länge verkar det lugnt i exempelvis Finström, där barnomsorgschefen Ingela Sjöstrand, säger att det finns lediga platser.

Sidor