Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 14 september, 2021 - 16:20Uppdaterad: måndag, 22 november, 2021 - 10:47
På grund av upphovsrättsliga skäl kan programmet endast visas inom Åland och Finland.

Del 2 - Tumba - en släktsaga

Sven Tumba står på toppen av sin karriär. Han har som förste svensk provspelat i NHL och vunnit VM-guld i ishockey tre gånger. Dessutom har han lyckats gifta sig med Mona Nessim trots hennes föräldrars starka motstånd.

I denna släktsaga hamnar Mona mitt emellan de två viktigaste männen i sitt liv - Tumba och sin egen pappa Nils. Pappan är en globetrotter och framgångsrik affärsman. Sven är entreprenören med tusen spretande idéer.

I pressen beskrivs han som miljonär, men i verkligheten har Mona ofta inte pengar att köpa mat till barnen. Saken blir inte bättre av Svens många kvinnoaffärer.

Efter en lång hockeykarriär blir Tumba landslagsspelare i golf. Han drömmer om att bli en del av världspolitiken och bjuder in presidenterna i Sovjet och USA till möte på hans golfbana i Moskva.

Hans idéer är gränslösa, hans ekonomiska misstag likaså. Av filmaren Jens Lind.

Del 2 av 2: "Du kan inte ändra en människa".

Programmet publiceras som ett resultat av det så kallade Nordvision-samarbetet. Nordvision är en organisation där Ålands Radio och TV Ab och andra nordiska public service-bolag samarbetar och gratisutväxlar tv- och radiomaterial.

Avsnittet är tillgängligt till den 12 december 2021.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »