• Anton Nilsson. Foto: Nina Smeds
Anton Nilsson intervjuas av Nina Smeds:
Publicerad: torsdag, 16 maj, 2019 - 08:06, uppdaterad: torsdag, 16 maj, 2019 - 08:34

Anton Nilsson vill utveckla utsläppshandeln

EU-parlamentskandidaten Anton Nilsson, som kandiderar på Svenska Folkpartiets lista, vill ha konkreta åtgärder för att få klimatpolitiken att fungera. Bland annat priset på koldioxidutsläppen behöver höjas.

- Det sägs många fina ord om klimatet, men jag tror att det ungdomar vill ha när de demonstrerar på gatorna är resultat och inte vackra ord, säger Anton Nilsson.

Konkreta åtgärder är politik som fungerar och en majoritet i Europaparlamentet som stöder politiken. Anton Nilsson vill utveckla utsläppshandeln för koldioxid, som han anser att är för billig och fungerar dåligt.

-Minska antalet utsläppsrätter och låt marknadskrafterna styra, säger han.

Anton Nilsson vill också att man ska erbjuda en morot vid sidan av piskan.

-Nu forskar man om klimatet på olika ställen inom EU, samla resurserna och dela informationen istället, så får vi bättre resultat, säger han.
 

 

Fler EU-valet 2019

“EU måste lämna utrymme för regionala skillnader”

Camilla Gunell intervjuas av Nina Smeds:
Regionerna inom EU ska få utrymme att bestämma mer själva. Det säger EU-parlamentskandidaten Camilla Gunell (S) i Ålands radios kandidatutfrågning.

Kampanj ska locka till EU-val

Camilla Gunell och Anton Nilsson
Landskapsregeringen deltar tillsammans med Europaparlamentets kontor i Helsingfors i kampanjen ”Den här gången röstar jag”, en kampanj som ska leda till ökat valdeltagande i EU-valet som hålls den 26 maj.

Nilsson startar sin EU-kampanj

Anton Nilsson
Anton Nilsson lanserade idag sin valkampanj inför EU-parlamentsvalet.