• Anton Nilsson. Foto: Nina Smeds
Anton Nilsson intervjuas av Nina Smeds:
Publicerad: torsdag, 16 maj, 2019 - 08:06, uppdaterad: torsdag, 16 maj, 2019 - 08:34

Anton Nilsson vill utveckla utsläppshandeln

EU-parlamentskandidaten Anton Nilsson, som kandiderar på Svenska Folkpartiets lista, vill ha konkreta åtgärder för att få klimatpolitiken att fungera. Bland annat priset på koldioxidutsläppen behöver höjas.

- Det sägs många fina ord om klimatet, men jag tror att det ungdomar vill ha när de demonstrerar på gatorna är resultat och inte vackra ord, säger Anton Nilsson.

Konkreta åtgärder är politik som fungerar och en majoritet i Europaparlamentet som stöder politiken. Anton Nilsson vill utveckla utsläppshandeln för koldioxid, som han anser att är för billig och fungerar dåligt.

-Minska antalet utsläppsrätter och låt marknadskrafterna styra, säger han.

Anton Nilsson vill också att man ska erbjuda en morot vid sidan av piskan.

-Nu forskar man om klimatet på olika ställen inom EU, samla resurserna och dela informationen istället, så får vi bättre resultat, säger han.
 

 

Fler EU-valet 2019

Något svalare intresse för EU-valet

Intresset för att rösta i EU-parlamentsvalet har gått ner något jämfört med rekordsiffran i valet 2014, det visar preliminära siffror på justitieministeriets hemsida vaalit.fi.

"De åländska rösterna avgjorde"

Nils Torvalds intervjuas av Peter Grönholm:
De åländska rösterna avgjorde. Så säger Nils Torvalds om SFP:s valresultat i EU-valet.

Nilsson: Nu börjar arbetet för åländskt inflytande

Anton Nilsson intervjuas av Kjell Brändström:
Sent igår kväll stod det som bekant klart att Anton Nilsson fick näst flest röster inom Svenska folkpartiet, SFP, och därför blir suppleant för ledamoten Nils Torvalds i EU-parlamentet. När Anton Nilsson imorse intervjuades av Ålands Radio berättade han att suppleantskapet dels innebär att de åländska frågorna får en större politisk tyngd inom EU, dels att han träder in som ledamot ifall Nils Torvalds skulle välja att avsluta sitt uppdrag i förtid.

Finlands EU-parlamentsplatser

Det blev inte så stora förändringar i fördelningen av Finlands platser i EU-parlamentet. Den enda ändringen från den förra perioden är att Centern tappar en plats och Gröna förbundet ökar från en till två platser.

Nilsson suppleant, jubel på valvakan

Anton Nilsson
Anton Nilsson fick nästmest av rösterna bland de kandidater som ställde upp för Svenska folkpartiet, SFP. Nilsson fick över 8.400 röster och är suppleant från SFP.

Nilsson och Gunell oense om klimatskatt

Lyssna på Nilsson och Gunell debattera:
Camilla Gunell skulle gärna se en europeisk klimatskatt där de inkomna skattepengarna går mot utvecklingen av biobränslen och annan klimatsmart teknologi, medan Anton Nilsson , trots att han kandiderar för ännu hårdare utsläppskrav, motsätter sig att en sådan europeisk skatt skulle börja lyftas på Åland.

“EU måste lämna utrymme för regionala skillnader”

Camilla Gunell intervjuas av Nina Smeds:
Regionerna inom EU ska få utrymme att bestämma mer själva. Det säger EU-parlamentskandidaten Camilla Gunell (S) i Ålands radios kandidatutfrågning.

Kampanj ska locka till EU-val

Camilla Gunell och Anton Nilsson
Landskapsregeringen deltar tillsammans med Europaparlamentets kontor i Helsingfors i kampanjen ”Den här gången röstar jag”, en kampanj som ska leda till ökat valdeltagande i EU-valet som hålls den 26 maj.

Nilsson startar sin EU-kampanj

Anton Nilsson
Anton Nilsson lanserade idag sin valkampanj inför EU-parlamentsvalet.