Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 8 mars, 2024 - 10:15Uppdaterad: fredag, 8 mars, 2024 - 10:19
  • Veckans torsdagsgäst
    Tony Cederberg

Veckans torsdagsgäst ser hopp och ljusglimtar trots allvarligt läge för Östersjön

Tony Cederberg är amanuens vid Husö biologiska station som är en aktörerna i nya utställningen Natur på Jomala bibliotek. Hans arbetsplats medverkar med undervattensbilder tagna av forskare som undersökt undervattensmiljön i vattnen runt Åland.

Läget är allvarligt, men vi som bor på Åland kan göra skillnad. Det är lätt att skylla allt på de stora aktörerna i miljösammanhang och till viss del stämmer det men det är inte hela sanningen, säger Tony Cederberg. Trycket på de inre vattnen på Åland är högt då en stor del av bebyggelsen är koncentrerad till havsvikar och sjöar, men det är mycket vi själva kan göra för att minska på övergödningen säger han. Att i högre grad freda rovfiskarna under lektiden vore också önskvärt då den stora mängden mörtfisk annars ställer till med ännu mer obalans i systemet.
Utställningen Natur kan ses på Jomala bibliotek till 4/4.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »