Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 19 september, 2019 - 14:00Uppdaterad: torsdag, 19 september, 2019 - 15:20
  • Liz Lindvall. Foto: Rasmus Lindqvist.

Torsdagsgästen - Liz Lindvall

Dagens torsdagsgäst är Liz Lindvall, journalist. De senaste sju åren har hon bott i Barcelona men nu har hon tagit hela familjen med sig och flyttat tillbaka till Åland. 

Det blev ett samtal om hennes skrivande, hur hon träffade sin man av en slump, livet i Barcelona och hur det känns att nu flytta hem. Liz är copywriter, frilansjournalist, författare och dessutom skriver hon blogg på fritiden. Hur mycket betyer skrivandet för henne?

-Tydligen mycket. Alla behöver ha olika kanaler för att få ut saker innanför, skrivandet är min. När jag skriver känns det som att jag har koll på tillvaron och mår bra, berättar hon. 

Hon berättade även om det känns som att flytta bort eller hem nu när hon kommer tillbaka till Åland.

-Jag har funderat väldigt mycket på vad som är hem, jag har nog två hem nu. Ett i Barcelona och ett här. Förstås har jag starka band hit men när man har varit borta så länge kommer man inte tillbaka till det liv man hade innan man åkte. Nu kanske det handlar om att öva på att vara nöjd och försöka stanna också, säger hon med ett skratt. 

 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »