Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 22 augusti, 2019 - 15:46Uppdaterad: lördag, 24 augusti, 2019 - 08:16
  • Åsa Ceder. Foto: Rasmus Lindqvist.

Torsdagsgästen: Åsa Ceder

Dagens torsdagsgäst var Åsa Ceder, tidigare vd för Pensions-Alandia och styrelseordförande för PAF. 

Hon har innehaft ett flertal topposter inom det åländska näringslivet men det var inte självklart att det var ekonomi och företagsledning som hon skulle jobba med.

- Jag provade att arbeta som hästskötare med det blev väldigt lite ridning efter att ha mockat 100 hästboxar på en dag, så jag lade ner den drömmen, säger Åsa Ceder med ett skratt.  

Om tiden som styrelseordförande på PAF säger hon att det var en tung och arbetsintensiv period, med åtalet om penningtvätt mot bolaget, samtidigt som hon skötte sitt heltidsarbete som vd för Pensions-Alandia. 

Hon delade även med sig av sina bästa ledarskapstips i programmet.

- Ödmjukhet, bra på att lyssna, mod att fatta även svåra beslut och förmågan att stå stadigt om det blåser runtomkring är viktiga egenskaper. Ett bra tips är även att ta rygg och följa en ledare som man tycker att gör ett bra jobb, säger hon. 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »