Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 6 mars, 2024 - 15:56Uppdaterad: onsdag, 6 mars, 2024 - 15:57

Stadsbiblioteket bjuder in till hållbarhetsdag

På torsdag den 7 mars bjuder Mariehamns stadsbibliotek in till en hållbarhetsdag med flera olika workshops och aktiviteter.

Mariehamns stads kulturproducent Matilda Nordberg berättar om varför de ordnar dagen på stadsbiblioteket. 

 – En av bibliotekens uppgifter är att vi ska tillgängliggöra information och det är det vi vill göra med den här dagen. Vi vill berätta om hur vi kan bli bättre på hållbarhetstänk, säger Matilda Nordberg.   

Jessica Sundberg från Ålands Natur & Miljö kommer att tipsa om hur du fixar din hållbara garderob. Hur man ska börja och hur man kommer vidare.  

– Om man har en garderob där man ofta känner att man inte har något att ha på sig så hoppas jag kunna ändra den inställningen till att hjälpa till att skapa en garderob där man faktiskt har plagg man använder, säger Jessica Sundberg.  

Övriga aktiviteter under dagen är bland annat en workshop för barn, där de får göra egna bokmärken av gamla böcker och filmvisning av Natasha’s clothes, en film som handlar om hållbar textilkonsumtion.  

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »