Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 6 juli, 2021 - 15:43Uppdaterad: tisdag, 6 juli, 2021 - 16:02
  • Kobbe äntligen hemma igen
    Sköldpaddan Kobbe vilar efter sitt äventyr i stora vida världen

Sköldpaddan Kobbe är återfunnen

Kobbe har varit på rymmen hela vintern, men nu är han hemma igen.

Kobbe försvann i augusti förra året (2020) efter att vi gett honom en ny utebur som vi trodde var rymningssäker, berättar Ulrika Lindfors-Davies, men han grävde sig ut. I våras läste hon om en likadan rysk stäppsköldpadda på Öland som hade rymt och kommit tillbaka när det blev vår. Då tändes ju hoppet lite hemma hos Kobbes skötare, men sen gick dagarna, veckorna och månaderna, men ingen Kobbe dök upp. Måndagen den 5 juli 2021 tyckte grannarna Siv och Rainer Kull att de såg en sköldpaddda i trädgråden när de körde upp på gården med bilen, eller var det bara ett stort löv? Och mycket riktigt, visst var det en sköldpadda. Och det var grannens Kobbe! Han fick komma in i köket och mumsa i sig vatten och sallad, medan Siv och Rainer Kull letade rätt på ägaren.

Kobbe har varit på äventyr, men nu är han till allas glädje hemma igen!

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »