Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 12 april, 2024 - 10:40Uppdaterad: fredag, 12 april, 2024 - 10:42
  • Torsdagsgästen
    Eva-Helena Hansen foto: Casper Lindroos

Nya krafter vid rodret till Ålands äldsta festival

Nästa år fyller Ålands orgelfestival 50 år. Det kommer att firas med en festival för alla åldrar med både bredd och djup. Men innan dess har nya verksamhetsledaren Eva-Helena Hansen tillsammans med en från och med i år förstärkt styrelse årets festival att ro i land.

Tidigt på hösten i fjol fick styrelsen för Ålands orgelfestival rf beskedet att dåvarande verksamhetsledaren sedan många år tillbaka, Henryk Gwardak, ville kliva av posten. Vad man inte fick reda på var att han var svårt sjuk, något som ledde till att han avled en kort tid senare. Dödsbudet kom som en chock för styrelsen som dessutom fick ta över planeringen av årets festival. Henryk hade dock gjort ett grundligt förarbete, berättar nya verksamhetsledaren Eva-Helena Hansen som är veckans torsdagsgäst.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »