Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 2 februari, 2024 - 10:26Uppdaterad: fredag, 2 februari, 2024 - 10:49
  • Torsdagsgästen
    Jenny Carlstedt foto: Tua Åström

"Ett kraftprov att sjunga Wagner"

På söndag firar åländska mezzosopranen Jenny Carlstedt 30-årsjubileum som professionell sångerska med en liten intim sångföreställning på Alandica och anekdoter från ett liv på operascener när och fjärran. Som veckans torsdagsgäst berättar hon bland annat om det hårda arbete som ligger bakom en operaföreställning.

Ända sedan hon var liten har Jenny Carlstedt vetat att det var musik hon ville ägna sig åt. Idag har Jenny passerat femtio och kan se tillbaka på ett musikaliskt liv med både toppar och dalar.
I vår gestaltar hon en av de tre nornorna i Wagners Ragnarök på Nationaloperan i Helsingfors. Wagner är det verkliga kraftprovet för en operasångare där all teknik och röst man byggt upp under sin karriär sätts på prov, berättar hon.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »