Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 22 mars, 2024 - 11:16Uppdaterad: fredag, 22 mars, 2024 - 11:17
 • Litteraturdagsspecial
  foto: Tua Åström
 • Litteraturdagsspecial
  Källbo skolas tjejgäng
 • Litteraturdagsspecial
  Anna Eklund foto: Tua Åström
 • Litteraturdagsspecial
  Ingela Korsell foto: Tua Åström
 • Litteraturdagsspecial
  Arja Nordlund foto: Tua Åström
 • Litteraturdagsspecial
  Mosse Wallén och Suzanne Donner foto: Robert Jansson

Direktsändning från femmornas läsfest på stadsbiblioteket

Årets litteraturdagar rivstartade på torsdagen med morgonprogram för förskolebarn och därefter femmornas läsfest. Eftermiddag var på plats tillsammans med 360 femteklassister och passade samtidigt på att prata om resten av litteraturdagarna med projektledare och medaktörer.

I Eftermiddags Litteraturdagsspecial träffar vi förutom glada femteklassister, projektledaren Anna Eklund som vill bredda målgruppen för litteraturdagarna och i år tagit in programpunkter både för de allra yngsta och de allra äldsta.
Vi träffar också läsfrämjarna och barnboksförfattarna Johan Unenge som tycker att det borde vara straffbart med skolor utan ordentliga skolbibliotek och Ingela Korsell som fascineras av vår tro på väsen och det övernaturliga, men som själv inte tror på sånt.
Förutom det digra programmet på stadsbiblioteket i helgen handlar det också om Ålands litteraturförenings traditionella Bakficka där åländska författare får ta ut svängarna och där bland andra årets Poetry slam-vinnare deltar. Och ett stenkast bort förberedde Emmaus för andra året Bokälskarnas förfest där Suzanne Donner och Mosse Wallén plockat ut guldkorn ur hyllorna att presentera för publiken.
 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »