Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 6 mars, 2024 - 11:12Uppdaterad: onsdag, 6 mars, 2024 - 11:23

120 kvinnor sjunger ut vid Ukrainaplatsen på lördag

I samband med Finlands Svenska Damkörsförbunds årsstämma i Mariehamn i helgen kommer en stor kör med medlemmar från många finlandssvenska körer att uppträda i Mariehamn. Både torgscenen och Ukrainaplatsen kommer att få sångarbesök under lördagen.

Annika Pensar, medlem i åländskaFlera röster är en av årets lokala värdar. Hon minns inte att stämman skulle ha hållits på Åland tidigare, men det kanske har skett före min tid säger hon.
Helgen kommer till största delen att fyllas av sångworkshops som hålls i Övernäs skola, men ett par uppträdanden som allmänheten kan ta del av ryms också i programmet. På torgscenen klockan 13.30 på lördag kommer bland annat en nyskriven version av "Kom kom ska vi bo på Åland" av Fredrik Erlandsson att framföras och på Ukrainaplatsen kommer kören att sjunga Carina Karlssons Lystringssång i samband med den dagliga manifestationen där klockan 17.00.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »