Eftermiddag

Önskemusik, tävlingar och pratglada människor. Sänds vardagar kl. 13.00 - 15.00.

Matilda skapar bäst hemma på Åland

Veckans Torsdagsgäst: Matilda Karlström
Eftermiddag
Designern Matilda Karlström flyttade i somras tillbaka till Åland efter nio års studier vid konsthögskolan i Oslo med påföljande frilanstillvaro. Nu jobbar hon i blombutik i stan - och har många, men än så länge lite hemliga framtidsplaner. Möt Matilda i veckans torsdagsgästintervju. Redaktör: Tua Åström

Reportern testar att bädda hotellsäng

Zaida Blomsterlund intervjuas av Ann-Christine Karlsson:
Eftermiddag
Att bädda en hotellsäng på rätt sätt är svårare än vad man kan tro. Det fick vår flygande reporter Anki Karlsson lära sig av hotelldirektören Zaida Blomsterlund då det var dags för veckans prova på inslag.

Torsdagsgästen Gunilla Jansson

Gunilla Jansson intervjuas av Peter Grönholm
Eftermiddag
Tidigare biblioteks- och kulturchef i Jomala och nyligen utsedd till Årets fotograf av fotoklubben Obscura. Det blir ett samtal om fotografering, konst och hur många gånger man kan tappa en lådkamera i berget.

Titte håller tummarna

Torsdagsgästen: Titte Törnroth
Eftermiddag
Året börjar som en riktig nagelbitare för landskapets filmkommissionär Titte Törnroth. Innan sommaren blir det klart om Agatha Christie-serien och Tove Jansson-filmen spelas in på Åland. Om Tittes spännande jobb handlade det då hon var torsdagsgäst hos Tua.

Reportern testar elhjullastare

Hasse Persson-Bru testar elhjullastare
Eftermiddag
I årets första reportern testar skickar vi Hasse Persson-Bru till Svinryggen för att testa på att köra elhjullastare.

Torsdagsgästen: Olivia Sarling

Olivia Sarling intervjuas av Josefina Jansson:
Eftermiddag
Hon medverkade i Yles serie om prestationsångest bland unga kvinnor och gav röst åt det som många upplever idag, nämligen att vara duktigare än vad man egentligen orkar. Men Olivia Sarling berättar också om sitt stora intresse för konstsmide och hur det gick att driva ett sommarcafé för första gången.

Tony tipsar tomten

Tony Wikström intervjuas av Peter Grönholm
Eftermiddag
Det lackar mot jul och många behöver en tomte eller ska tomta själv. Tony Wikström har agerat tomte flera jular och besöker Eftermiddag för att ge sina bästa tips och trix.

Torsdagsgästen Sue Holmström

Torsdagsgästen Sue Holmström del 1:
Torsdagsgästen Sue Holmström del 2:
Eftermiddag
Hon beskriver sig själv som en stadstjej som blev intresserad lantbruk och lantliv. Efter att ha jobbat bland annat som lantbruksinspektör på jordbruksbyrån är veckans torsdagsgäst Sue Holmström nu nytillträdd vd för Ålands producentförbund. Vi träffar henne i Eftermiddag och hör mer om vem hon är och vad hon har för visioner med sitt nya jobb.

Sidor