Stormen

Nyheter

Snart åker elmontörerna hem

Majoriteten av de entreprenörer från riket och Sverige som hjälpt Ålands elandelslag efter stormen Alfrida åker hem på måndag. Det berättar vd David Karlsson i ett pressmeddelande.

Skogshantering efter stormen

Camilla Gunell och Jan Salmén intervjuas av Tomas Tornefjell.
- Är stormen Alfrida att betrakta som en naturkatasrof eller inte?

Ingen ersättning till kunder som varit länge utan ström

Henrik Juslin intervjuas av Fredrik Granlund.
Sedan stormen har Ålands elandelslag jobbat med att återställa trasiga elledningar, men någon ersättning till elkunder som varit länge utan ström blir det inte.

Svårt för ÅEA att veta var alla bor

Elnätschef Jan Lindgrén intervjuas av Fredrik Granlund:
Det är rätt vanligt på Åland att man flyttar permanent till stugan. Problemet just nu, åtminstone för Ålands elandelslag, är att man gör det utan att berätta för andelslaget att man bytt adress.

Överskott på bioenergi efter Alfrida ger inte miljövänligare värme

Joakim Blom om överskott på bioenergi.
Stormen Alfrida gör att Ålands skogsindustrier ser ett överskott på bioenergi framför sig i takt med att man hinner ta rätt på virke.

Johan Franzén ser svagheter i skogsbruket

Johan Franzén intervjuas av Hasse Persson-Bru
Det kommersiella skogsbruket drabbades hårt av stormen Alfrida då stora arealer bokstavligt talat slogs i spillror. Men har vi oss själva delvis att skylla?

Landskapsregeringen bjöd på räddningspizza

Fredrik Granlund rapporterar från Adlon
I går kväll klockan 20 stängde pizzeria Adlon sina dörrar för vanligt folk och öppnade dem igen för alla de som arbetar - och har arbetat - med att...

Jägmästare om skogen i dag och i framtiden

Jägmästare Henrik Beckman intervjuas av Peter Grönholm:
- Jag har aldrig upplevt något liknande och så här många skador. Det säger jägmästare Henrik Bäckman som sedan nästan 30 år tillbaka är värderingsman för Ålands ömsesidiga försäkringsbolags skogsförsäkring.

302 strömlösa på tisdag morgon

Tidigt nu på tisdagsmorgonen var 302 av Ålands elandelslags kunder fortfarande strömlösa. Drygt hundra fick strömmen åter det senaste dygnet och nu ligger servicenivån på 98 procent.

Sidor

Program

Gomorron
Att det är riskabelt att reda upp i skogen efter stormen har vi fått lära oss efter stormen Alfrida. En som vet hur man ska hantera en motorsåg är...