Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 31 oktober, 2017 - 17:36
  • Valadministratör Casper Wrede har gjort två konferensresor till Österrike de två senaste åren. Nödvändiga resor anser han själv. Foto: Ulf Weman

Tjänsteresorna blir många och långa

Är det nödvändigt för landskapets tjänstemän att resa så mycket? Vår reporter har tittat närmare på resorna som görs under året.

Förra året gjordes 402 tjänsteresor enligt de uppgifter Ålands Radio fått från landskapets registratorskontor. Hittills i år är man uppe i 359 resor. Mest reser man vid utbildnings- och kulturavdelningen, 98 tjänsteresor hittills i år. För mest pengar reste social- och miljöavdelningen föra året, 52.100 euro. Vikarierande avdelningschef Helena Blomqvist säger att många av resorna görs inom Norden, och att hon anser att resorna varit nödvändiga. På frågan om de miljökompenserar svarar hon:

- Den diskussionen har vi inte haft så aktivt på avdelningen nu. Vi hade en diskussion förut, men jag kan inte minnas att vi har någon kompensation idag heller. 

Valadminstratör Casper Wrede är en av landskapets långresenärer i tjänsten, bland annat åkte han på en årlig konferens i Österrike för bara två veckor sedan.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »