Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 16 maj, 2024 - 17:22Uppdaterad: torsdag, 16 maj, 2024 - 17:26
  • Ålands talman Jörgen Pettersson och republikens president Alexander Stubb. Foto: Landskapsregeringen

Talmannen och presidenten möttes i Helsingfors

Ålands talman Jörgen Pettersson (C) och republikens president Alexander Stubb möttes under onsdagen för första gången i sina respektive roller.

Under mötet i Helsingfors diskuterades bland annat presidentens roll i förhållande till självstyrelsen samt samarbetsformerna mellan Finland och Åland. Talman Jörgen Pettersson överräckte också en inbjudan till presidentparet att besöka Åland. Något datum är däremot inte spikat.

– Jag hoppas att det kan ske i sommar och närmare än så går inte att säga, men från åländsk sida har vi sagt att dörren alltid är öppen för presidentparet, säger Jörgen Pettersson.

Från åländskt håll uttrycktes även en önskan om att Ålands kulle kunna vara med i samband med presidentens statsbesök för att lyfta Ålandsexemplet.

– När republiken Finland får besök från olika platser vill vi gärna vara med på ett hörn för att visa att vi finns, säger Pettersson.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »