Publicerad: torsdag, 19 november, 2020 - 16:21Uppdaterad: torsdag, 19 november, 2020 - 17:31
  • Ulrica Lennborn. Foto: privat

Sverigeålänningar om hårda svenska kraven

Trycket är hårt på personalen vid Akademiska Sjukhuset i Uppsala som har upplevt en våg av coronapatienter under hösten. Det vittnar den åländska läkaren Ulrica Lennborn om.

Ulrica Lennborn som arbetar vid en av sjukhusets intensivvårdssektioner berättar om personal som jobbar dag och natt, utan tillräckligt med vila, för att hinna ta hand om alla patienter. Bara för att pandemin härjar så har inte andra intensivvårdspatienter som inte lider av covid-19 minskat.

I en intervju med Ålands Radio berättar Ulrica om sina upplevelser av att arbeta under pandemin, om det stora ansvaret som ligger på allmänheten, frustrationen i att se folk som struntar i rekommendationer. Vi hör även hennes tankar om de nya skärpta restriktionerna som börjar gälla i Sverige från och med tisdag nästa vecka.

Vi hör också Amanda Aarnio, som läser till läkare i Linköping, och hennes tankar kring både smittorisker och de nya, hårdare, svenska kraven.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »