• Emelie Ahlin, Air Leap
Emelie Ahlin, Air Leap, om företagets nysatsning
Publicerad: fredag, 10 januari, 2020 - 17:11, uppdaterad: fredag, 10 januari, 2020 - 17:16

Större flygplan till Stockholm från i vår

Från och med i vår kommer Air Leap att flyga med större flygplan mellan Stockholm och Mariehamn. Men för att satsningen ska gå hem behöver fler flyga. Det säger bolagets försäljnings- och marknadschef Emelie Ahlin.

Det blir i framtiden italiensk-franska ATR-plan (*) som flyger mellan den åländska och den svenska huvudstaden. Planen är typiska regionalflygplan, och då en smula större än dagens flygplan. 72 platser totalt blir det i de nya planen. Men med tanke på att inte ens dagens flighter är fullbokade blir det en utmaning att regelbundet fylla ännu större kabiner. 

Nu vill Air Leap satsa på marknadsföring av rutten Stockholm-Mariehamn lokalt här på Åland. Det är inte alla ålänningar som vet att det går att flyga mellan städerna, menar marknadschefen Emelie Ahlin som besökte Åland idags studio under fredagen.

(*) ATR är ett industrisamarbete mellan Frankrike och Italien. Namnet står för "Aerei da Trasporto Regionale" på italienska och "Avions de transport régional" på franska - bägge är rätt. Namnet betyder kort och gott "regional flygtransport", med mindre turbopropflygplan för korta till medellånga sträckor. Maxräckvidden motsvarar ungefär sträckan Mariehamn-London. Mariehamn-Kapstaden kräver åtta mellanlandningar för att tanka.