Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 24 maj, 2023 - 17:24Uppdaterad: onsdag, 24 maj, 2023 - 17:24

Står grundlagen och självstyrelselagen ofta i konflikt?

Varför upplevs det ibland att självstyrelselagen och grundlagen allt oftare står i konflikt? Bland annat den frågan ska två utomstående experter på självstyrelsen få svara på. Vi har träffat Markku Suksi och Sten Palmgren som i dag föreläst på ämnet i lagtinget.

I dag onsdag har lagtinget gästats av två experter på den åländska självstyrelsen, nämligen lagstiftningsrådet Sten Palmgren som i 30 år var föredragande tjänsteman i Ålandsfrågor vid justitieministeriet och professor Markku Suksi vid Åbo akademi. Palmgren berättade om sin nya bok om självstyrelsen, medan Suksi diskuterade varför det kan upplevas som om självstyrelselagen och grundlagen allt oftare står i konflikt. Vår reporter fick en pratstund med de där de bland annat fick berätta om sitt budskap till lagtingsledamöterna.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »