• Pia Eriksson foto: Rasmus Olin
Pia Eriksson:
Publicerad: torsdag, 21 november, 2019 - 17:06

Så vill Pia Eriksson rädda partiet

Valet blev en besvikelse för Ålands Framtid på alla sätt ett val kan bli en besvikelse. Ingen av partiets egentliga kandidater kom in, men Anders Eriksson som dök upp som gubben ur lådan i sista sekunden – han kom in på ÅF:s mandat. I övrigt var valet en katastrof. Förutom Anders kom en enda ledamot in – i Mariehamns stads fullmäktige.

Men glädjen vara inte särskilt länge. Efter en liten stund meddelade Anders Eriksson att han nog går över till Centern i stället.

Sedan var han med i Centern en liten stund, innan han kom på att han ju har en del andra åtaganden som liksom förutsätter att han är med i ett självständighetsparti – man samarbetar exempelvis med partigruppen EFA i EU. Så han blev kvar i Ålands framtid, men utan att egentligen berätta det för partiledaren.

På sikt vill han ändå lämna partiet och gå med i Centern.

Partiledaren Pia Eriksson kom alltså inte in själv, och nu sitter hon som ordförande för ett parti med representation i parlamentet, men där representationen är på väg att gå över till ett annat parti. Hur ser partiets framtid ut egentligen? Ikväll håller partiet ett medlemsmöte där man ska diskutera bland annat detta. Pia Eriksson, partiordförande besökte studion inför mötet.