Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 5 mars, 2021 - 17:21Uppdaterad: lördag, 6 mars, 2021 - 13:30
  • Så såg Jesus ut enligt University of North Carolina at Wilmington, som har låtit en superdator räkna på saken. Kanske får man lära sig det i ämnet “Religions- och livsåskådningskunskap”? FOTO: UNC/CC3

Så blir det konfessionslösa ämnet

I höst får åländska ungdomar börja läsa om religion och livsåskådning utan att ta avstamp i liturgiska berättelser om kristna figurer. Religionsläraren Sune Alén berättar om hur det är tänkt.

Som vi berättat tidigare i Åland idag ska grundskolorna på Åland från och med i höst undervisa i det nya ämnet “Religions- och livsåskådningskunskap”, som ska ersätta den tidigare religionsundervisningen. Men vad är egentligen skillnaden för eleverna? Sune Alén, som i dag är pensionär men som under många år undervisade i religionskunskap, har suttit med i arbetsgruppen som har utformat läroplanen för det nya ämnet. Han berättar om hur det är tänkt att fungera, och vi hör också vad kyrkoherden Mari Puska tycker om idén.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »