Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 19 oktober, 2020 - 18:28Uppdaterad: tisdag, 20 oktober, 2020 - 10:05
  • Robert Vickström FOTO: Svenska folkpartiet, SFP

Robert lever mitt i (näst) värsta smitthärden

Just nu toppar Bryssel listorna över högst covid-incidens. Åländske Robert Vickström summerar läget som medarbetare till parlamentarikern Nils Torvalds.

På lite mer än två veckor ökade incidensen (antalet smittade per 100 000 invånare över en tvåveckorsperiod) i Belgien från 161 till drygt 756. Det är en andraplatsnotering i Europa, bara slaget av Tjeckien (858). I Bryssel, som ju också är en av EU:s "huvudstäder", bor Robert Vickström som är åländsk specialmedarbetare till EU-parlamentarikern Nils Torvalds. Som referensvärde kan nämnas Finland, med en tvåveckorsincidens på 52,3 och Sverige på 85,3. Bäst i klassen är Estland med ett värde på 35.

Åland idag fick en pratstund med Robert Vickström under måndagseftermiddagen.

Fotnot: ECDC som nämns i inslaget är den engelska förkortningen för Europeiska Smittskyddsmyndigheten. Samtliga siffror i inslaget kommer därifrån.

 

 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »