Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 16 januari, 2017 - 17:25
  • Utredaren Carolina Sandell och kansliminister Nina Fellman (S) presenterade i dag ännu en pusselbit i kommunreformen. Foto: Ulf Weman.

Rikslag för ny åländsk kommunstruktur

I dag presenterades ytterligare en utredning i kommunfrågan. Det är utredaren Carolina Sandell som tittat närmare på de lagliga förutsättningarna och möjligheterna för landskapsregeringen att driva frågan framåt. Hon har sett hur man gjort i Danmark och Norge, men framförallt hur det gick till i Finland när 111 kommunsammanslagningar genomfördes för några år sedan. Carolina Sandell har utrett vilka vägar som är möjliga på Åland.

Harry Jansson, centern välkomnar utredningen även om han tycker att den borde ha gjorts mycket tidigare. Gällande de två alternativen som är juridiskt möjliga när det gäller kommunindelning tar han starkt avstånd från tanken på en lagstiftning som ska tvinga ihop åländska kommuner.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »