Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 28 april, 2021 - 17:15Uppdaterad: onsdag, 28 april, 2021 - 17:16

Regeringskrisen i riket är avvärjd

Riksregeringen har nått enighet om rambudgeten och regeringskrisen är över.

Det rapporterade Svenska Yle under onsdagseftermiddagen.

Ännu igår eftermiddag var det väldigt osäkert om regeringen skulle lyckas hålla ihop. Statsminister Sanna Marin meddelade efter dagens möte med ordförandena i regeringspartierna att regeringen har nått enighet i de svåraste frågorna och att målsättningarna är att kunna slutföra förhandlingarna imorgon torsdag.

Centerns ordförande, forsknings- och kulturminister Annika Saarikko, var allt annat än nöjd under gårdagen, men uttryckte idag det självklara i att att man aldrig kommer att uppnå en situation där alla regeringsparter tänker lika

Hon menade att vikten av stabilitet och förmågan att hitta tillräckligt många gemensamma nämnare var avgörande för lösningen på regeringskrisen.

Riksdagsledamot Mats Löfström kommenterade de politiska knäckfrågorna i regeringsförhandlingarna och gav även sin syn på varför han röstar för att Finland ska bidra till EU:s coronaräddningsfond.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »