Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 16 december, 2014 - 14:09Uppdaterad: tisdag, 20 september, 2016 - 10:32

”Ömsen-vd måste vara ålänning”

Landshövding Peter Lindbäck lämnar sitt uppdrag som vice ordförande i Ålands Ömsesidiga försäkringsbolags förvaltningsråd. Det meddelade han i en insändare i Ålandstidningen i måndags. Orsaken är hans missnöje med internrekryteringen av ny vd vid Ömsen och att styrelsen inte rådgjorde med förvaltningsrådet. Tjänsten borde lediganslagits offentligt tycker Peter Lindbäck. Ömsen brukar marknadsföra sig med att 80 procent av ålänningarna är delägare, i och med att man blir det automatiskt i bolaget som försäkringstagare där. Men i verkligheten är det en liten klick som styr och ställer år ut och år in. Det är de stora försäkringstagarna som har makten och flest röster på bolagsstämman. Men avgående vd Göran Lindholm tycker inte riktigt om den beskrivningen.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »