Publicerad: tisdag, 21 november, 2017 - 17:42Uppdaterad: tisdag, 21 november, 2017 - 17:43
  • Enligt stadsarkitekt Sirkka Wegelius blir det färre tomter än planerat på grund av naturvärden i området. Här syns hon med illustrationsplanen för bostadsområdet Foto: Eva Ringbom-Fonsell

Nytt bostadsområde till Södra Lillängen

Många tomter får sjöutsikt, men det betyder inte att man kapar alla träd. Ålands radio har följt med Stadsarkitekt Sirkka Wegelius till det nya bostadsområdet som planeras söder om Lillängen.
 

Snart börjar det nya bostadsområdet söder om Lillängen i Mariehamn förberedas och röjas från sly. Behovet av nya tomter i staden är stort och nu planeras totalt 23 egnahemstomter och 36 radhuslägenheter på området. Det är hälften färre tomter än ursprungsförslaget, eftersom man enligt stadsarkitekt Sirkka Wegelius tagit hänsyn till naturvärden som lundviol och kalkfuktängar som ska återställas när området är klart. Eva Ringbom Fonsell träffade stadsarktitekten vid det nya tilltänkta bostadsområdet tidigare idag.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »