Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 21 oktober, 2016 - 18:02

Ny bok om Gryningspyromanen

Sedan Ulf Borgström, även känd som gryningspyromanen, släpptes på fri fot i april månad har det varit tyst kring honom. Men den åländske författaren David Widlund som är aktuell med en ny bok om honom håller det som mycket sannolikt att han just nu planerar en ny brand.

Under 20 års tid gäckade Ulf Borgström den svenska polisen samtidigt som han satte skräck i flera svenska städer och landskap genom att använda bränder som sitt vapen. I kvällspressen fick han öknamnet Gryningspyromanen. Hans motiv har ofta beskrivits som en hämnd mot det samhälle som han upplever har svikit honom.

David Widlund, född och uppvuxen i Saltvik skrev tillsammans med Jörgen Pettersson boken Gryningspyromanen. Idag släpps uppföljaren Gryningspyromanen – en berättelse om hämnd. Ny medförfattare till boken är Monica Walldén.
I den nya boken lyfter författarna fram de pusselbitar som tidigare har saknats när det gäller Ulf Borgströms barndom. Bland annat tack vare långa intervjuer med hans bror, som inte ville låta sig intervjuas i samband med den första boken. Författarna lyfter också fram nya bevis och brister i utredningar och domar.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »